Yamaha Outboard Parts
Yamaha   Yamaha Outboard Parts
 
Yamaha Outboard Forum Yamaha Outboard Parts Discussion Forum Yamaha Outboard Parts Boat Parts Yamaha Outboard Forum Outboard Motor Parts Contact Us
Yamaha Parts
  #1 (permalink)  
Old 04-15-2009
40yam
Guest
 
Posts: n/a
Default CDI unit failure

I have a 1985 40 hp yamaha that has blown 2 CDI units.This has always happened on first start up in spring.Motor ran fine all season-Winterized for storage(ran carbs dry,disconnect battery,battery tender)First start for spring-(fresh gas,hook up battery,turn key-no spark at any cylinder,tested coils-OK,CDI unit test bad)

I checked all wiring looking for shorts and all look good.The key is off when hooking up battery.What can be causing this problem.This is the second year in a row that this has happened,at $350 a shot I cant keep relacing CDI boxes every year.Please help -I can't figure this out! Thanks!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04-16-2009
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Lake Placid, Fl
Posts: 10,383
Default

Not sure, haven't had any problems with the CDI's. Check the Charge coil output to see is whithin specs.
__________________
Regards
Boats.net
Yamaha Outboard Parts
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 03:52 PM.

Outboard Parts

Other Forums
Mercury Parts
Suzuki Parts
Evinrude Parts
Johnson Parts
Honda Parts

Copyright 2000 - 2014, Outdoor Network LLC