Yamaha Outboard Parts
Yamaha   Yamaha Outboard Parts
 
Yamaha Outboard Forum Yamaha Outboard Parts Discussion Forum Yamaha Outboard Parts Boat Parts Yamaha Outboard Forum Outboard Motor Parts Contact Us
Yamaha Parts
  #1 (permalink)  
Old 08-05-2017
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 z200txra

Missing in gear from idle up to 4000 rpm 4000 to 5000 runs good push stick to wot it starts missing and rpm starts dropping. Yds high pressure pump is 685 to about 730 medium pump 49 psi checked fuel filters vst tank and screen look new yds shows all 6 firing spark checker shows same. Timing at 5000 is 21 Btdc push stick to wot timing goes to 8 btdc . Sent injectors out. Reed valves look good. What do you think
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-05-2017
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: KDH NC
Posts: 8,863
Default

YDS spark fireing simply says it is capeable not that a cyl is actually fireing.
myself I would test the voltage at all 6 injectors and all 6 coils and monitor what the various sensor voltages are at the failure RPM and load.

remember that ECU is a simple truth table.
it takes XYZ inputs and outputs ABC.

what is the baro pressure at the failure?
what is the TPS?
what is the shift position and shift cut?
what is SW3?
does the alarm audible actually work?
lots of things going on.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-05-2017
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 z200

When I get injectors back I will try again. Tps idle. .61 wot 3.93 put 6 spark indicators one each cyl. Seams to be firing all 6 . Baro I'll have to check don't Remember. O2 sencer looks new , cps .036 air gap seams to run good from 4000 to 5000 rpm missing at wot squeezing prime bulb no change. Low pressure pumps new. Shift switch checks out
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 4 Weeks Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi missing

Got injectors back and seams to have fixed the problem
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 4 Weeks Ago
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Savannah GA
Posts: 2,222
Default

Hope you are running good fresh non-ethanol fuel in that thing.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 4 Weeks Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi

Yes I am with stable and sea foam
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 2 Weeks Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi z200txra

Got injectors back can get to 5500 rpm but motor still missing. Checked injector driver output #2 and #4 were 93 volts at 1500 rpm under load . Is injector driver bad? Shop manual calls for 60 to 65 volts .

Last edited by Welderman; 2 Weeks Ago at 09:21 PM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 2 Weeks Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi z22txra

Control unit output is 12.5 volts all cylinders on hose in gear . Is ecm bad ? Pulser is 15 volts on hose in gear. Injector driver output on hose in gear 92 volts.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 1 Week Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi z200txra

Checked fuse holder no continuity on both test . Is this why low voltage on ecm output.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: middle Texas coast
Posts: 9,466
Default

Quote:
Originally Posted by Welderman View Post
Checked fuse holder no continuity on both test . Is this why low voltage on ecm output.
What are you checking continuity from and to?
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 1 Week Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi z200txra

Checking continuity as decried in shop manual
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: middle Texas coast
Posts: 9,466
Default

OK good luck
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 1 Week Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi z200txra

I hope I'm on the right track
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 1 Week Ago
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Default 2002 hpdi z200txra

Talked to Yamaha tech . And ordered fuse holder. Tech seams to think fuse holder is the problem.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: middle Texas coast
Posts: 9,466
Default

all depends on where you measure from and to
I do not have a motor like that or a manual for it

but testing is the same for most electrical stuff

Last edited by 99yam40; 1 Week Ago at 06:57 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 11:55 PM.

Outboard Parts

Other Forums
Mercury Parts
Suzuki Parts
Evinrude Parts
Johnson Parts
Honda Parts

Copyright 2000 - 2017, Outdoor Network LLC